We zijn in Polen!
Door: Ottesmid
Blijf op de hoogte en volg Ronald en Yvonne
04 September 2010 | Polen, Poznań
Welkom bij ons eerste reisverslag vanuit Polen.
Vrijdagochtend zijn we vertrokken, waarna we zo'n 700 km hebben gereden. Onderweg vrij veel oponthoud door vrachtwagens en wegwerkzaamheden. Uiteraard bestond de lunch uit een bratwurst! We zijn de Poolse grens over gegaan en hebben een hotel gezocht in Slubice. Dit is een grensplaats aan de rivier de Oder. We hebben gegeten in Duitsland. Vanuit Slubice loop je de brug over en je bent in Frankfurt a/d Oder.
Zaterdagochtend begon het Poolse avontuur goed. Vanuit Slubice was het een paar kilometer terug naar de grens, en doorgaande weg naar Poznan/Warschau. Daar aangekomen bleek de weg afgesloten te zijn en moesten we maar zien hoe richting Poznan kwamen. De rest maar achterna, richting (je raadt het al..) Slubice. Na ongeveer 150 km voornamelijk binnendoorrijden, kwamen we toch bij de snelweg, voor het laatste stukje naar Poznan.
De eerste kennismaking met de Poolse stad is prima. Poznan heeft een prachtig plein (Stary Rynek) met opgeknapte, kleurrijke gevels. En heel veel terrassen. Ook de straatjes er omheen zijn leuk om te struinen. In een prachtige kerk waren we getuige van de aankomst van een bruidspaar. "Daar komt de bruid..." klonk erg mooi in zo'n kerk.
Vanavond heerlijk Mexicaans gegeten. Twee grote borden met eten en een toetje voor (omgerekend) ongeveer € 18.
Tot over een paar dagen!
Yv en Ro
04 September 2010 - 19:51
Roger:
Ik zou nog bellen voor de vakantie...:-0...bij deze een fijne vakantie toegewenst! Groetjes, Roger -
04 September 2010 - 20:08
Annelies:
Hoi Ronald en Yvonne. Leuk om weer mee te genieten van jullie avonturen. Heel veel plezier!! -
04 September 2010 - 20:18
Maurice:
Poznan is inderdaad erg mooi (van horen zeggen). Mijn nicht (aangetrouwd) komt er vandaan. Leuk dat jullie een bruiloft hebben gezien (waarschijnlijk niet de eerste in Polen.
Veel plezier en de hartelijke groeten van Bo en Maurice -
04 September 2010 - 20:55
Trudi En Jan:
Goed aangekomen dus, geniet ervan en we blijven jullie volgen.
Vannavond zijn Arie en Henny geweest met Sarissa.We hadden ze al een hele tijd niet gezien, gezellig dus.
Met Nicole en de kleine mannen gaat het ook prima. We gaan van de week weer even kijken.
groetjes en veel plezier -
04 September 2010 - 21:39
Ilse:
Wat leuk om jullie reisverslag te kunnen lezen.Ik hoop dat het jullie goed gaat, wij zijn verleden jaar ook in Polen geweest 1 dagje,wij hebben daar een miniatuurpark bezocht. Ik heb nog een paar schoenen voor 6 euro gekocht in een stadje.Dat vond ik wel heel bijzonder en eten voor 10 euro met zijn vieren.(warm hapje met drinken)Dat krijg je nergens.Geniet er lekker van!!! -
04 September 2010 - 21:47
Wim En Betsie:
We wensen jullie nog vele mooie en zonnige dagen in Polen toe.
05 September 2010 - 08:27
Pa En Ma:
Hallo Vacantiegangers,
Fijn om te horen dat alles goed gaat,op het omrijden na maar we gaan gewoon verder met de reis en wensen jullie veel goede kilometers en een fijne reis toe.
En we wachten weer op het volgende bericht van jullie.
Groetjes en liefs van Pa en Ma. -
05 September 2010 - 08:43
Rien En Addy:
Wat leuk om jullie belevenissen weer zo te lezen. We hopen nog vaak van jullie te horen. Hele mooie reis. We begrijpen dat het weer goed is, hopelijk blijft dat zo! Hartelijke groet,
Geniet er van!! -
06 September 2010 - 06:48
Geert:
genieten! -
06 September 2010 - 13:21
Ma Otte:
Het is te hopen dat je niet elke dag zo ver moet omrijden,want dan krijg je een probleem ,wat tijd betreft.hier alles oke,ook met Spinner,doei -
06 September 2010 - 16:49
Els:
ook wij wensen jullie een leuke vakantie toe ex-collega!!!